Tetoválások lézeres eltávolítása

​Napjainkban óriási divat bőrünk felületének tetoválása, a legkülönbözőbb helyeken. Sajnos azonban előfordul, hogy egy minta aktualitását veszíti, kimegy a divatból, vagy a testünk fizikai jellemzőinek megváltozása miatt (hízás, fogyás, a bőr megereszkedése stb.)

Tetoválások lézeres eltávolítása Korábban ez csak drága, fájdalmas beavatkozások révén volt lehetséges, és a „radírozás” nem minden esetben maradt heg nélkül: plasztikai sebészeti beavatkozás révén lehetett szó „bőrcseréről”, illetve dermabrázió, azaz bőrcsiszolás révén tudták a megfestett bőrsejteket eltávolítani.
 
Ehhez képest forradalmian új módszer a lézeres tetoválás-eltávolítás, amely bőrkímélő, és heget sem hagy maga után. Az eljárás hasonlít a különféle bőrhibák, pigmenthibák és anyajegyek eltávolítására szolgáló módszerhez. A bőrszövetek közé lőtt nagy energiájú lézersugár a festék pigmentjeit többféleképpen képes hatástalanítani: az anilin típusú festékekben a kettős kötések felbontásával színteleníti el a pigmenteket, más festékanyagokat olyan módon darabolja fel, hogy a vér fehérvérsejtjei képesek legyenek ezek elszállítására.
 
A lézer sugár kilövése olyan rövid ideig tart, pontosan irányítható, illetve intenzitása és a kezelés ideje olyan precízen szabályozandó, hogy a környező sejteket ne hevítse túl, ily módon elkerülhető a hegesedés. Minél világosabb a bőrszín, annál hatásosabb a kezelés, de minden esetben legalább 3 alkalomra van szükség ahhoz, hogy az eredmények láthatóak legyenek. A tetováláshoz felhasznált festék típusa, színe és a felvitt rétegek száma is befolyásolja a szükséges kezelések számát, de a bőrünk szerkezet, pigmentáltsága és napbarnítottsága is fontos tényező.
 
A kezelés következtében a bőr néhány napig gyulladt lesz, illetve előfordulhat hámlás, ez a gyulladás az égési sebekhez hasonlóan kezelendő – hűsítéssel, gyulladáscsökkentő krémek alkalmazásával, hidratálással –, és a tünetek várhatóan néhány nap alatt elmúlnak.

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla