Póthajak a világ minden tájáról

A póthaj alkalmazásának kultúráktól függetlenül is több évszázados hagyománya van. A rögzítési technikák ugyan rendkívül sokat fejlődtek és finomodtak, ám egy biztos, hogy az igazán szép dúsítást hosszabbítást csak eredeti hajjal lehet elérni.

Póthajak a világ minden tájáról De vajon honnan származnak a póthajak?
 
Kezdetben sok helyen afro-amerikai tincsekkel dolgoztak a hozzáértők, majd egyre több indiai, ázsiai haj került „forgalomba”, legvégül megjelentek az európai hajak is. Utóbbiak általában Romániából, Moldáviából és például Ukrajnából származnak.
 
Megoszlanak a vélemények, hogy például egy magyar hölgy számára melyik póthaj lenne az igazán megfelelő, melyik illene leginkább az eredeti tincsekhez. A kérdés nem érdektelen, hiszen a különböző tájakról származó szálak más és más szerkezetűek. Például egy európai, szőke hajtincs jóval vékonyabb szálú, és más szerkezetű, mint például egy ázsiai, kínai haj.
 
Sokak szerint leginkább az indiai hölgyek hajtincsei jelenthetnék számunkra a legjobb megoldást, mert minőségében és szerkezetében is talán ez áll leginkább a mi hajunkhoz a legközelebb.
Az indiai póthaj azért is az egyik legalkalmasabb a hajhosszabbításban való felhasználásra, mert – mint ahogy a hagyomány tartja – az ottani hölgyek házasságkötéskor fonott copfban szabadulnak meg hajzuhataguktól, ami azt jelenti, hogy az eladásra kerülő hajak tökéletes szálirányban vannak válogatva. Az már csak plusz jó hír lehet, hogy az indiai nők ritkán kezelik vegyszerekkel hajukat, így tincseik viszonylag sértetlenek. Tekintettel arra, hogy kezelhető, formázható és festhető is a póthaj, így azzal nem kell foglalkozni, hogy színben nem illeszkedik a sajátunkhoz, hiszen ezen könnyen lehet segíteni.
 
 
Ellenőrzött helyről vásároljunk
 
A fent említett tényezők mind az indiai hajak mellett szólnak, ám sajnos egyre több a higiéniailag kifogásolható darab, így sokan már nem is forgalmaznak onnan póthajat.
Bármilyen típusú póthajat szeretnénk vásárolni, mindenképp olyan helyről szerezzük be a tincseket, amelyek megbízhatóak, és biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő fertőtlenítésen, előkezelésen estek túl, és úgy kerülnek majd a fejünkre. Kerüljük a feketepiacot, hiszen ott biztosan nem kapunk garanciát a megvásárolt póthajért.
 
 

Kapcsolódó cimkék:

póthaj

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla