Mi befolyásolja a lézeres tattoo-eltávolítás hatásfokát? 2.

Személyes adottságaink is befolyásolhatják az eltávolítás menetét, nehézkességét és hatékonyságát. Vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni, de vannak olyan jellemzők is, amelyek befolyásolásával felkészülhetünk és fokozhatjuk a kezelések hatékonyságát.

Mi befolyásolja a lézeres tattoo-eltávolítás hatásfokát? 2. Bőrünk színe
 
Minél világosabb a kezelendő bőrfelület és minél sötétebb a tetoválás, annál hatékonyabb lesz a kezelés. Ez azért van, mert minél sötétebb egy molekula, annál több energiát képes elnyelni a lézerfény energiájából, és így annál nagyobb arányban bomlik, „robban” szét a festékanyaga.
 
A tetoválás festékanyaga azért képes megmaradni a bőrben, mert a tű segítségével a bőrbe juttatott festékmolekulák nagyobbak, mint a szervezetünk védekezést szolgáló falósejtek, és így képtelenek elbontani a mesterséges festést. A szétrobbantott pigmentek azonban már akkora darabokra esnek, amelyeket a véráram el tud szállítani, és így két-három hét várakozási idő után már láthatjuk is a tetoválás halványodását.
 
Ha a páciens bőre sötétebb vagy a tetoválás sok halvány, illetve színes részletet tartalmaz, több kezelésre van szükség, hiszen a világos molekulákban kevesebb energia tud elnyelődni (de huzamosabban nem lehet lézerrel bombázni egy adott területet, mert túlmelegszenek a környező sejtek), újra és újra vissza kell hozzájuk térni a halványítás megfelelő hatékonysága miatt.
 
Emiatt javasolt a tervezett eltávolítás előtt a napozás, szolárium és egyéb bőrbarnító módszerek elkerülése. Mivel a kezelés hasonló tüneteket idéz elő, mintha leégtünk volna, ezért utána sem javasolt napra menni, hiszen az amúgy is felbolydult bőr nagyon kiszolgáltatott lesz a nap káros sugarainak.
 
 
Hegek
 
A lézeres tetoválás eltávolítás ugyan hegmentesen dolgozik, de a nem megfelelő technikával vagy hozzáértés nélkül felvitt tetoválás készítése közben kialakult hegeket nem képes sajnos eltávolítani.
 
 
Összegzés
 
Az, hogy a lézeres kezelés hatékonyságát néhány tényező csökkentheti, nem azt jelenti, hogy nem képes az adott testfestés eltávolítására, hanem azt, hogy több kezelés igénybevételével érhető el ugyanaz az eredmény. A felsorolt paraméterektől függően egy tetoválás eltávolításához 3–8 kezelés szükséges, az alkalmak 3-4 hetente ejthetőek meg, egy kezelés 10–30 percig tart.

Kapcsolódó cimkék:

tattoo

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla