Felkészülés a lézeres tetoválás-eltávolításra és az utólagos kezelés

A tetoválás lézerrel történő eltávolítása sokkal kíméletesebb eljárás, mint azok, amelyek korábban rendelkezésre álltak ugyanilyen céllal.

Felkészülés a lézeres tetoválás-eltávolításra és az utólagos kezelés Mit tegyünk, hogy ne fordítsanak vissza a szalonból, mert nem lehet az esetünkben elvégezni a beavatkozást, és mit tehetünk annak érdekében, hogy ha túlestünk rajta, minél hamarabb gyógyuljunk?

Előkészületek
 
Az eltávolító kezelés előtt két héttel szüntessük be a napozást, szoláriumozást, barnító krémmel történő kezelést és minden más beavatkozás alkalmazását, amely a bőrünk színének sötétítését szolgálja. Fontos, hogy a bőrünk mély szöveteibe lőtt lézersugár különösebb hatás nélkül hatoljon át a bőrsejtek között és nyelődjön el a pigmentmolekulában.
A lézersugár a sötét színű molekulákban/sejtekben nyelődik el maradéktalanul, minél világosabb egy molekula, annál kisebb a benne elnyelődő fény energiája. Emiatt a világosabb színezés kezelése is több lépésben történik.
 
A kezelés előtti napokban ápoljuk a bőrünket hidratáló testápolóval. Az egészséges bőr ellenállóbb, így kisebb az esélye annak, hogy a lézersugár hatáskörébe eső sejtek megsérülnek. A kezelendő területen nem lehetnek sérülések, allergiás vagy ekcémás foltok, kiütések, pattanások. Ezért egyrészt a kezelés idejét úgy időzítsük, hogy egészséges legyen a kezelendő bőrfelület, másrészt a beavatkozás előtt ápoljuk azt megfelelően.
 
A lézer alkalmazása előtt el kell távolítani a szőrszálakat. Ezt megtehetjük otthon is, de a szalonban is elvégzik, ha szükséges.
 
Utókezelés
 
A kezelés lefolytatása után, a bőrfelület gyulladásának teljes megszűnéséig nem szabad napra menni (szoláriumozni vagy más, a bőrt igénybe vevő beavatkozásnak kitenni)! Amíg a gyulladás meg nem szűnik, ne végeztessünk ezen a helyen további lézeres beavatkozást, szőrtelenítést, ne kenjünk rá erős kemikáliákat!
 
Másnaptól kezdve saját, eddig megszokott kozmetikumainkat használhatjuk tovább, az esetleges bőrpír elfedésére bátran használjunk alapozót vagy púdert. Ha gyulladást, viszketést tapasztalunk, használjunk napégésre javasolt szereket (Panthenol, napozás utáni ápolók, aloe vera készítmények). 

Kapcsolódó cimkék:

lézeres tetoválás eltávolítás

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla