Az UV-sugarak veszélyei

A napsugárzás ibolyántúli tartományát – amely szemmel nem látható – nevezzük UV-nek, azaz ultraviola sugárzásnak, amely tovább bontható UV–A-, UV–B-, és UV–C-sugárzásra.

Az UV-sugarak veszélyei Mind a három csoport más és más hatással van a testünkre. Sajnos mindegyikről kiderült, hogy nem csak elősegítik a bőr sejtjeinek öregedési folyamatait, hanem károsíthatják a sejtmagot, illetve a DNS-t is, krónikus bőrproblémákat, bőrrákot okozva ezzel.
 
Az UV–A-sugárzásból jut el a legtöbb a Föld felszínére. Ennek köszönhető a bőr gyors, felületi megbarnulása a melanin oxidálódása révén. Ebből a barnaságból hosszabb távon azonban nem marad szinte semmi. Az UV–A-sugárzás károsítja a kollagén rostokat, öregíti a bőrt. Elbontja a bőrben fellelhető A-vitamint, és a korábbi feltételezésekkel ellentétben, a bőr mélyebb rétegeiben is képes károkat okozni szabad gyökök létrehozásával és a DNS károsításával.
Az UV–A-sugarakat korábban veszélytelennek tartották, mert nem okoznak olyan közvetlen tüneteket, mint a leégés. Napjainkra azonban kiderült, hogy legalább olyan veszélyesek, sőt, talán még nagyobb gondot okozhatnak, mivel semmilyen visszajelzést nem kapunk a szervezetünk részéről arra vonatkozóan, hogy kóros mértékű sugárzásnak vagyunk kitéve.
 
Az UV–B-sugarakat tartották mindig is a károsabbnak, ez az elgondolás most kezd megdőlni. Pedig az UV–B-sugaraknak van előnyös hatása is: a segítségükkel jön létre a bőrben a D-vitamin, elősegítik a csontképzést, csökkentik a vérnyomást. Az UV–B-sugárzás elleni védekezésképpen termelődik a bőrben a melanin, amelynek a barnaságot köszönhetjük. A bőr másik védekezési módja a szaruréteg megvastagodása. Ugyanakkor az UV–B-sugarak felelősek a leégésért és a bőr mélyebb rétegeiben kialakuló gyulladásokért is.
 
A napfényben megtalálható UV–C-sugarak a Föld lakói számára nem jelentenek veszélyt, mert a légkör teljes mértékben elnyeli azokat.
 
Válasszon inkább a káros UV-sugaraktól mentes barnulási módokat, mint például a Norvell termékei által nyújtott gyors, biztonságos és esztétikus eredményt ígérő testfújást!
 

Kapcsolódó cimkék:

UV-sugarak, UV-sugarak veszélyei

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla