A hajhosszabbítás története

Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy szinte minden kultúrában a nőiesség egyet jelent a hosszú hajjal.

A hajhosszabbítás története Sokszor, sokan egy hirtelen ötlettől vezérelve vagy esetleg valamilyen betegségből kifolyólag levágatjuk a hosszú tincseket, aztán megbánják, de az is gyakori, hogy bármennyire is hosszú és dús hajkoronára vágyunk, adottságaink ehhez nem elegendőek. Hajépítést így nem csak hosszabbítás, hanem dúsítási céllal is készítenek ma már a szakemberek. 

De honnan ered a hajhosszabbítás?
 
Története nem új keletű, hiszen nagyjából a reneszánsz korra tehető az elterjedése. Akkor a gazdag hölgyek mesés hajfelépítményekkel, díszített frizurákkal hódítottak, amelyet számos kép is ábrázol, de a mai, kosztümös filmek is erről árulkodnak. A legtöbbeknek ebben az időben sőt, még akár évszázadokkal később is elérhetetlen volt ez a fajta megoldás, hiszen mindig elég borsos ára volt a minőségi póthajaknak.

A hajhosszabbítás alapköveinek letételében az afrikai törzsek hölgytagjai is élen jártak, hiszen ők is évszázadok óta alkalmazták a különböző fonási és csomózási technikákat, amelyek alapjául szolgáltak a ma ismert módszereknek.

Közeledve a jelenhez, mondhatjuk, hogy a 20. század Hollywood-ja tette rendkívül népszerűvé az eljárást, amikor a filmcsillagok elképesztő loknikkal jelentek meg a vásznon vagy éppen a való életben. Ez idő tájt is még eléggé elérhetetlennek tűnt a „közemberek” számára a hajhosszabbítás. Ahogy azonban teltek az évek, egyre elterjedtebbé vált az eljárás, felfedezte a divatvilág, és szépen beszivárgott a hétköznapokba is, sokak óriási örömére. A technikák is egyre másra nőtték ki magukat és ma már nagyon sok szalon foglalkozik ezzel a szolgáltatással.
 
Mielőtt nekivágnánk…
Míg egy hajvágást lehet hirtelen felindulásból „elkövetni”, addig a hajhosszabbítást, dúsítást mindenképp gondos „kutatómunka” kell, hogy megelőzze. Természetesen nem mindegy az ár sem, hiszen nem olcsó mulatság, de annak, aki így szeretné szebbnek, nőiesebbnek érezni magát, minden bizonnyal megéri. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy olyan helyen, olyan szakemberrel és olyan anyaggal legyen felépítve az új hajkorona, hogy utána boldogan és elégedetten távozzunk, mi több akár 1-2 hónap múlva is ugyanezt gondoljuk.
 
 

Kapcsolódó cimkék:

hajhosszabbítás

Keress minket a Facebookon

Rólunk mondták

Nagyon tetszik a széles termék paletta az átlátható weboldal és a hozzáértő kiszolgálás. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. /Niki

Köszönöm még egyszer! Nagyon szuper, Imádom! Ráadasul ezerszer jobb minőségileg is a haj! Örök hálám! :)
/Mirtil

IMÁDOM!!! Köszönöm szépen ♥️ /Kriszti

Röviden: Imádom /Lilla